Recente berichten

Archief

Test 2

Blog

Tips voor een goede nachtrust

Wanneer u geniet van een goede nachtrust, betekent dat dat u voldoende en kwalitatief goed slaapt. Afhankelijk van uw leeftijd hangt het af hoeveel slaap u nodig heeft. Tussen de 18 en 65 jaar heeft u bijvoorbeeld zo’n 7 to 9 uur slaap nodig terwijl dit voor 65-plussers vaak zo’n 7 tot 8 uur slaap is. Hoe komt u goed in slaap en kunt u genieten van een goede nachtrust? Wij hebben een aantal prettige tips voor een goede nachtrust voor u op een rijtje gezet:

Beter slapen resulteert in een goede nachtrust

Om van een goede nachtrust te kunnen genieten is het belangrijk dat u voldoende slaapt. Kunt u niet lang genoeg slapen of heeft u slaapproblemen? Zet dan voor uzelf op een rij waarom dit zo is. Als u weet dat het anders kan, verander uw patroon voorafgaand aan het slapen dan. Een goed slaap- en eetritme kan u al ontzettend helpen om een goede nachtrust tot stand te brengen. Uw lichaam een bepaalde structuur aanleren is dan ook erg belangrijk om prettig te kunnen slapen. Het is belangrijk dat u een duidelijk slaapritme krijgt, iedere dag rond dezelfde dag naar bed en rond dezelfde tijd opstaan helpt u daarbij. Dit gaat u helpen bij prettig kunnen slapen.

Een rustgevende slaapkamer creëren om te genieten van een goede nachtrust

Een fijne slaapplek is ook uiterst belangrijk om goed te kunnen slapen. Zorg ervoor dat uw slaapkamer opgeruimd en netjes is. Een tv op uw kamer? Liever niet wanneer u slecht slaapt. U kunt beter een boek lezen voor het slapen gaan om zoveel mogelijk prikkels af te wenden. De slaapkamer moet een rustgevende plek zijn die niet te druk is, een plek waar u ook echt tot rust komen kunt.

Slapen in een goed bed

Om te kunnen genieten van een goede nachtrust is een goed bed uiteraard van belang. Een bed dat ervoor zorgt dat u geen klachten ervaart tijdens en na het slapen. Een op maat gemaakte boxspring is zo’n echt goed bed. De boxspring stelt u samen naar uw wensen en uiteraard wordt er een op maat gemaakt matras bij geleverd. Ieder lichaam is namelijk anders en heeft andere behoeften. Waarom zou u dan voor een standaard matras gaan, u bent toch ook niet standaard? Een matras op maat wordt zo ontworpen dat kunt genieten van een goede nachtrust zonder dat u lichamelijke klachten ervaart. Het matras is namelijk ontworpen naar uw lichaam en zal steun bieden waar dit juist zo nodig is.

Prettig beddengoed en een goede nachtrust

Naast dat een goed bed erg belangrijk is om uw nachtrust te bevorderen, is het beddengoed minstens zo belangrijk. Het dekbed moet niet te warm of te koud zijn en ook het kussen moet naar wens zijn. Daarnaast wilt u slapen onder een dekbedovertrek van goede kwaliteit zodat u geen klachten zult ervaren zoals jeuk.

Activiteiten voor het slapen gaan

Wanneer u overdag voldoende beweging gehad heeft, slaapt u ’s nachts beter. Het is daarom belangrijk om voldoende te sporten. Maar een fijne avondwandeling doet ook wonderen. Het houdt u bezig en maakt tegelijkertijd uw hoofd leeg. Een leeg hoofd is erg gunstig voor het slapen gaan. Anders zal u piekeren in bed en dit zorgt ervoor dat u juist niet in slaapt valt. Daarnaast is het goed om niet tot te laat tv te kijken, uw telefoon te gebruiken of met uw tablet in de weer te gaan. Het blauwe licht dat deze apparaten afgeven zullen ervoor zorgen dat u minder melatonine aanmaakt en dan ook langer wakker blijft. Lees liever een goed boek of neem een warm bad of warme douche. Zo raakt uw lichaam ontspannen en zult u kunnen genieten van een goede nachtrust.