Recente berichten

Archief

Test 2

Blog

Een elektrische lattenbodem, een goed idee of niet?

Een elektrische lattenbodem geeft veel luxe en gemak. Met een simpele druk op de knop verstel je eenvoudig het hoofdeind, het voeteneind of beide tegelijk. Zonder enige moeite lig je snel in de perfecte houding. Ideaal als je een blessure hebt, minder valide bent of gewoon even rechtop televisie wilt kijken of een ontbijtje op bed wilt nuttigen. Wij van Bedder informeren jou graag over de elektrische lattenbodems. We vertellen je waarom het wel of juist geen goed idee is om een losse lattenbodem te kopen.

Een losse elektrische bedbodem kopen

Als je een elektrische bedbodem los koopt, kun je jouw eigen bed op een eenvoudige manier een grote upgrade geven. Je haalt je matras van je bed, de oude lattenbodem haal je eruit, de nieuwe elektrische lattenbodem plaats je er in, matras er weer op en klaar is Kees! Even de stekker er nog in en je kan voortaan heerlijk genieten van alle luxe dat een elektrische lattenbodem brengt. En toch is er ook een groot nadeel aan het los kopen van een elektrische lattenbodem.

3 goede redenen waarom je géén elektrische lattenbodem moet kopen

Als je een elektrische lattenbodem los aanschaft voor jouw bed kun je wel eens bedrogen uitkomen. Het is natuurlijk een fantastische upgrade van je huidige bed, maar het plezier is meestal van korte duur. Dat heeft te maken met je type bed en matras:

#1: Je bed kan het gewicht niet aan

Niet elk bed is geschikt om mee te bewegen. Wanneer je daar jouw nieuwe elektrische lattenbodem inlegt, kan het zijn dat je bed het letterlijk begeeft. Dit heeft te maken met het gewicht, want het elektrische element is erg zwaar en weegt een heel stuk meer dan jouw huidige simpele lattenbodem. Het gaat misschien enkele weken goed, maar dan moet je niet raar opkijken als je bed letterlijk breekt. Controleer dus altijd de kwaliteit van jouw huidige bed voordat je voor deze upgrade kiest!

#2: Het hout begint te piepen en te kraken

Wanneer je bed het wél aankan, is er nog de kans dat je bent van alle kanten begint te piepen en te kraken. Je bed kan het gewicht misschien aan, maar het extra ballast kan wel zorgen voor irritante geluidjes. Vooral 's avonds kunnen die geluidjes erg hard overkomen.

#3: Je matras is niet ontworpen voor een elektrische lattenbodem

Stel dat je bed van sterke materialen gemaakt is en niet gaat piepen en kraken, dan heb je ook nog je matras waar je rekening mee moet houden. Niet elk matras is geschikt om mee te bewegen met een elektrische lattenbodem. Zie je het al voor je? Lig je in bed, doe je elektrisch je hoofdsteun omhoog, blijft je matras als een plank liggen. Dan heeft het nog geen zin, want je blijft in de lighouding liggen. Dat schiet niet op natuurlijk. We vertellen het misschien wat overdreven, maar we hebben het in de praktijk al meerdere keren gezien. Houd hier dus ook rekening mee! Wil je wél de luxe van een elektrisch verstelbaar bed en een bed voorzien van alle luxe en comfort? Kies dan voor een elektrisch verstelbaar bed van Bedder.

De beste elektrisch verstelbare bedden vind je bij Bedder

Ons elektrische lattenbodem valt direct in ons eigen ontworpen boxspring frame. Als enige, en dat is uniek in Nederland, kan ons enkele frame een gewicht van maar liefst 180 kilo tillen! Zonder piepen en kraken. De kabels die normaal bij een elektrische lattenbodem zitten, zal je bij ons niet vinden. Alles is weggewerkt in het frame. Dus het stofzuigen onder het bed was nog nooit zo makkelijk. Je kunt er moeiteloos onderdoor. Je kan het jezelf helemaal makkelijk maken door te kiezen voor wat wieltjes onder het bed. Dan kun je jouw 2 persoons bed eenvoudig uit elkaar schuiven. Zo kun je overal makkelijk bij! Ben je geïnteresseerd in onze vertelbare bedden? Vraag dan onze gratis brochure aan voor meer informatie. Hier vind je alle informatie die jij wilt weten over onze luxe boxsprings inclusief elektrische lattenbodem. Je kan ook vrijblijvend contact opnemen met onze slaapadviseurs voor meer informatie!