bedder.nl

Uniek assortiment bedden, boxsprings en matrassen uit eigen productie.

 • Openingstijden
  Showroom tijden
  • Maandag: 09:00 - 17:30 uur
  • Dinsdag: 09:00 - 17:30 uur
  • Woensdag: 09:00 - 17:30 uur
  • Donderdag: 09:00 - 17:30 uur
  • Vrijdag: 09:00 - 17:30 uur
  • Zaterdag: Op afspraak
  • Zondag: Op afspraak
 • 0561-700224
 • info@bedder.nl

Het ideale Parkinson bed: Comfort, veilig en functioneel

Bij het kiezen van een bed voor Parkinsonpatiënten is het essentieel om rekening te houden met hun specifieke behoeften op het gebied van comfort, veiligheid en functionaliteit. Een goed gekozen Parkinson bed kan niet alleen het comfort van de patiënt verbeteren, maar ook de zorgverleners helpen bij het bieden van de juiste zorg. Bij Bedder begrijpen we deze behoeften maar al te goed en daarom bieden we het ideale bed voor Parkinsonpatiënten aan. Onze bedden kunnen op maat worden gemaakt, specifiek afgestemd op het lichaam en de behoeften van de patiënt. Op die manier streven we ernaar om een slaapervaring te bieden die comfortabel, veilig en functioneel is, waardoor zowel de patiënten als hun zorgverleners gerustgesteld kunnen zijn.

Opties..
Picture

Ja, ik ontvang graag de gratis brochure per post of e-mail

Uw gegevens worden veilig opgesiagen en zullen niet gedeeld worden met derden.

*Op werkdagen voor 16:30 aangevraagd, is dezelfde dag verstuurd

Waarom goede rust in een kwalitatief bed noodzakelijk is met de ziekte van Parkinson

De ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening die wordt gekenmerkt door progressieve degeneratie van de zenuwcellen in de hersenen, met name die welke verantwoordelijk zijn voor de productie van dopamine. Dopamine is een neurotransmitter die essentieel is voor het reguleren van bewegingen, emoties en cognitieve functies.

Mensen die lijden aan Parkinson ervaren vaak symptomen zoals trillen van ledematen, stijfheid, langzame bewegingen en problemen met evenwicht en coördinatie. Naast deze motorische symptomen kunnen Parkinsonpatiënten ook niet-motorische symptomen ervaren, waaronder slaapproblemen, depressie, angst en cognitieve achteruitgang.

Slaapproblemen komen veel voor bij Parkinsonpatiënten en kunnen worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder motorische symptomen zoals rusteloze benen, frequent urineren als gevolg van medicatie, en slaapstoornissen zoals REM-slaapgedragsstoornis. Het is daarom van vitaal belang dat Parkinsonpatiënten toegang hebben tot een kwalitatief zorgbed dat hen in staat stelt om comfortabel te rusten en hun slaapkwaliteit te verbeteren.

 • Maatwerk

  Comfortabel slapen is
  belangrijk voor iedereen. Een bed is zo persoonlijk, dat wij deze helemaal op maat voor u kunnen maken.

 • De beste materialen

  Bedder gebruikt alleen de beste zuivere materialen. Duurzaam geproduceerd en ethisch ingekocht.

 • Advies & garantie

  Onze slaapspecialisten komen kosteloos bij u thuis en wij bieden onder andere proefslaap-garantie en gratis installatieservice.

Comfort: Ergonomisch ontwerp en aanpasbaarheid

Het comfort van een zorgbed is van het grootste belang voor Parkinsonpatiënten, aangezien zij vaak langdurige periodes in bed doorbrengen. Het bed moet daarom beschikken over een ergonomisch ontwerp dat drukpunten verlicht en het ligcomfort maximaliseert. Daarnaast is aanpasbaarheid een belangrijke factor, omdat Parkinsonpatiënten vaak verschillende slaaphoudingen nodig hebben om comfortabel te kunnen rusten.

Veiligheid: Valpreventie en stabiliteit

Veiligheid staat bovenaan de prioriteitenlijst bij het selecteren van een geschikt bed voor Parkinsonpatiënten, gezien hun verhoogde risico op vallen en letsel. Het bed moet daarom uitgerust zijn met effectieve valpreventiemaatregelen, waaronder stevige zijhekken die voorkomen dat de patiënt uit bed rolt, vooral tijdens onrustige momenten of bij het draaien in bed. Daarnaast is het belangrijk dat het bed een lage valhoogte heeft om het risico op letsel bij een eventuele val te minimaliseren.

Stabiliteit is een andere essentiële factor die niet over het hoofd gezien mag worden. Parkinsonpatiënten kunnen last hebben van ongecontroleerde bewegingen tijdens het slapen, veroorzaakt door tremoren of onvrijwillige spiersamentrekkingen. Daarom is het van belang dat het bed stevig en stabiel is, om deze onbedoelde bewegingen te minimaliseren en de veiligheid van de patiënt te waarborgen gedurende de hele nacht.

Functionaliteit: Elektrische verstellingen en geïntegreerde functionaliteiten

Een bed voor Parkinsonpatiënten moet beschikken over verschillende functionele kenmerken die de zorgverlening vergemakkelijken. Elektrisch verstelbaar is bijvoorbeeld essentieel om de positie van het bed aan te passen aan de behoeften van de patiënt, terwijl geïntegreerde functionaliteiten zoals tilhulpen en hoog-laagsystemen de zorgverleners helpen bij het bieden van de juiste zorg.

Het ideale Parkinson bed

Het kiezen van het ideale zorgbed voor Parkinsonpatiënten is een belangrijke beslissing die een aanzienlijke impact kan hebben op hun welzijn en kwaliteit van leven. Door te kiezen voor een Parkinson bed met een focus op comfort, veiligheid en functionaliteit, kunnen zowel de patiënten als hun zorgverleners profiteren van optimale zorg en ondersteuning.

Vraag nu onze gratis brochure aan om onze Parkinson bedden te bekijken. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom om de hoog laag bedden in het echt te bekijken en uit te proberen. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Wat onze klanten zeggen

Het begint met onze brochure

Wil je meer informatie over onze boxsprings? Vraag dan onze gratis brochure aan. Je kan deze digitaal inzien of we kunnen er één naar je opsturen. Onze brochure staat boordevol inspiratie en mogelijkheden van onze bedden.

Brochure aanvragen