bedder.nl

Uniek assortiment bedden, boxsprings en matrassen uit eigen productie.

 • Openingstijden
  Showroom tijden
  • Maandag: 09:00 - 17:30 uur
  • Dinsdag: 09:00 - 17:30 uur
  • Woensdag: 09:00 - 17:30 uur
  • Donderdag: 09:00 - 17:30 uur
  • Vrijdag: 09:00 - 17:30 uur
  • Zaterdag: Op afspraak
  • Zondag: Op afspraak
 • 0561-700224
 • info@bedder.nl

Nekklachten na slapen

Na een nacht slapen wordt u wakker met stevige nekpijn. De dag beginnen met nekpijn na het slapen is niet prettig, maar gelukkig in veel gevallen goed te voorkomen. Het ontstaan van nekpijn kan veroorzaakt worden door verschillende factoren, we vertellen er meer over:

Opties..
Picture

Ja, ik ontvang graag de gratis brochure per post of e-mail

Uw gegevens worden veilig opgesiagen en zullen niet gedeeld worden met derden.

*Op werkdagen voor 16:30 aangevraagd, is dezelfde dag verstuurd

Het ontstaan van nekpijn na het slapen

Nekpijn kan worden veroorzaakt doordat de nekspieren verkrampt zijn. Dit kan gebeuren door overbelasting, stress, gebrek aan beweging of juist te lang in een verkeerde houding liggen of zitten. Pijn in de nek houdt vaak maar een paar dagen aan, maar in sommige gevallen kan het ook langdurig pijn doen. Wanneer dit het geval is, doet u er goed aan om een fysiotherapeut te bezoeken.

 • Maatwerk

  Comfortabel slapen is
  belangrijk voor iedereen. Een bed is zo persoonlijk, dat wij deze helemaal op maat voor u kunnen maken.

 • De beste materialen

  Bedder gebruikt alleen de beste zuivere materialen. Duurzaam geproduceerd en ethisch ingekocht.

 • Advies & garantie

  Onze slaapspecialisten komen kosteloos bij u thuis en wij bieden onder andere proefslaap-garantie en gratis installatieservice.

Oorzaken van een zere nek na het slapen

Nekpijn na het slapen kan door diverse factoren ontstaan. In de meeste gevallen heeft het echter te maken met missen van ergonomische ondersteuning of het gebruiken van de verkeerde ergonomische ondersteuning aan hoofd, rug en nek.

De juiste matras

Alles valt en staat met een goed matras. Geen lichaam is hetzelfde en daarom zou u ook geen genoegen moeten nemen met een standaard matras. Bij Bedder worden matrassen op maat gemaakt. Zo weet u zeker dat de matras helemaal aan uw lichaam en behoeften zal voldoen. Een te zacht matras zorgt er bijvoorbeeld voor dat het lichaam helemaal wegzakt. Dit moet door uw lichaam weer gecorrigeerd worden. Het gevolg daarvan is het hebben van rug en nekklachten.

Het goede hoofdkussen

Een goed hoofdkussen is ook ontzettend belangrijk. Wanneer u gebruik maakt van een hoofdkussen dat bijvoorbeeld te zacht is, kunnen de tussenwervelschijven foutief belast worden. Een te hard kussen zorgt er juist voor dat het hooft niet in het kussen kan zakken waardoor nek en rugwervels niet op 1 lijn kunnen liggen.

Uw slaaphouding

Niet alleen uw matras en kussen hebben een invloed op uw slaap en de toestand van uw lichaam na het ontwaken. Uw slaaphouding heeft namelijk ook effect op eventuele nekpijn na het slapen. Wanneer u urenlang in de verkeerde houding ligt, heeft dit ook effect op uw nek. Hierdoor ontstaat nekpijn na het slapen.

De beste houding om in te slapen en om nekpijn na het slapen te voorkomen is het slapen op de zij of rug. Zorg ervoor dat het hoofd en de nek als een verlenging van uw rug liggen. Wanneer u een rugslaper bent, zorg dan dat er een natuurlijke kromming van de nek ondersteund wordt.

Wat onze klanten zeggen

Het begint met onze brochure

Wil je meer informatie over onze boxsprings? Vraag dan onze gratis brochure aan. Je kan deze digitaal inzien of we kunnen er één naar je opsturen. Onze brochure staat boordevol inspiratie en mogelijkheden van onze bedden.

Brochure aanvragen