Recente berichten

Archief

Test 2

Blog

Wat is de Trendelenburg?

Trendelenburg, wellicht heeft u er al eens iets over gehoord of misschien bent u op zoek naar meer informatie op aanraden van uw arts. We kunnen het in twee categorieën onderverdelen: de Trendelenburg houding en de anti Trendelenburg. Wat het verschil tussen deze twee is en hoe het u kan helpen, leggen wij hieronder graag voor u uit.

Het verschil tussen de Trendelenburg positie en anti Trendelenburg

De Trendelenburg houding is ontstaan in de geneeskunde door chirurg Friedrich Trendelenburg. De patiënt werd tijdens een buikoperatie op een bed geplaatst die aan het voeteneind hoger lag dan aan het hoofdeinde, zodat het hoofd van de patiënt lager lag dan zijn voeten. Het voordeel hiervan is dat de buikorganen niet drukken op het te opereren gebied. Ziekenhuisbedden kunnen allemaal in deze positie worden gebracht. Tegenwoordig wordt de Trendelenburg positie veelal gebruikt om ervoor te zorgen dat er meer bloed naar de hersenen stroomt. Echter kan een patiënt ook andersom komen te liggen, waarbij de benen lager liggen dan het hart. Dit wordt ook wel anti-Trendelenburg genoemd. Het wordt vaak gebruikt wanneer een patiënt een slechte doorbloeding in de benen en/of voeten heeft. Door ervoor te zorgen dat de benen lager liggen dan het hoofd, wordt de bloedtoevoer naar de onderste ledematen verbetert.

Een anti Trendelenburg bed met diverse opties

Bij Bedder kunt u hoog laag bedden kopen die u in de gewenste anti Trendelenburg stand kunt stellen. Met de elektrische afstandsbediening kunt u de juiste positie bepalen. Bij het hoog laag bed zijn er meerdere opties denkbaar om het u zo comfortabel mogelijk te maken. De verschillende opties waaruit u kunt kiezen zijn onder andere:
  • Deelbaar en verrijdbaar
  • Uitstapverlichting
  • Bijpassende nachtkastjes
  • Draadloze afstandsbediening
  • Elektrisch verstelbaar

Trendelenburg niet alleen handig voor patiënten

Als u hulpbehoevend bent en thuis veelal aan bed zit gekluisterd, zal uw arts waarschijnlijk een ziekenhuisbed, ook wel een zorgbed genoemd, aanraden. U heeft hierdoor de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen. In de praktijk blijkt dat de meeste mensen het liefst in hun eigen omgeving zijn samen met hun dierbaren. Vaak is dit ook bevorderlijk voor het herstel. Voor de zorgverlener is het ook handiger werken wanneer het Trendelenburg bed in verschillende hoogtes gezet kan worden. Met de draadloze afstandsbediening kan het bed hoger en lager worden gezet. Hierdoor wordt het voor de zorgverlener makkelijker om de patiënt te verzorgen en zal degene ontlast worden in zware lichamelijke handelingen.

Wanneer een hoog laag bed aanschaffen met een Trendelenburg functie?

Echter kunt u ook een Trendelenburg bed aanschaffen wanneer u veel last heeft van maagzuur of een slechte doorbloeding van het onderlichaam. U kunt het bed positioneren in elke gewenste stand zoals bijvoorbeeld in de stand van een stoel. Hierdoor heeft u de mogelijkheid om in een fijne houding een boek te lezen of televisie te kijken. Door de comfortabele positie heeft u niet constant het idee dat u in bed ligt. Daarnaast zorgt het voor een goede ondersteuning in de rug. Wanneer u de Trendelenburg functie gebruikt zult u merken dat u tijdens het slapen minder last krijgt van reflux en maagzuur, de bloedcirculatie van uw onderlichaam verbetert en u heeft een rustigere en verbeterde ademhaling, doordat uw longen meer zuurstof krijgen.

Vraag de gratis brochure aan of kom gezellig langs

Wij van Bedder vinden het belangrijk dat u kunt genieten van een goede nachtrust, zonder dat u last krijgt van refluxen die u de hele nacht wakker houden. Naast de anti Trendelenburg optie, zorgen wij er ook voor dat het matras voor u op maat wordt gemaakt. Iedereen heeft een ander lichaamspostuur en heeft dan ook andere behoeften. Onze deskundigen nemen graag uw wensen en eisen door om het Trendelenburg bed te creëren dat bij u past. Heeft u vragen of wilt u meer informatie over een van onze bedden? Neem gerust contact met ons op. Onze medewerkers voorzien u graag van advies. Uiteraard bent u ook van harte welkom bij ons in de showroom, bel gerust voor een afspraak. Wij zorgen dat de koffie klaarstaat!