Recente berichten

Archief

Test 2

Blog

Rugpijn na slapen voorkomen? Wij hebben de juiste tips

Heeft u last van rugpijn na het slapen? Het ontstaan van rugpijn na slapen kan verschillende oorzaken hebben. Geen lichaam is hetzelfde en daardoor heeft ieder lichaam een andere matras nodig om een goede nachtrust te bevorderen en op te kunnen staan zonder rugklachten. Daarom is het belangrijk om op een matras te slapen dat goed bij uw houding en lichaam past. In dit blog vertellen we u graag meer over de oorzaken van rugpijn na het slapen en het vinden van de juiste matras!

Een matras op maat

Om rugpijn na slapen te voorkomen is het belangrijk dat u op de juiste matras slaapt. Lichamen zijn er in allerlei soorten en maten, maar dat geldt ook voor matrassen. Wanneer u last van rugklachten heeft is een standaard matras niet goed genoeg. Een matras dat zich aanpast en blijft aanpassen is uitermate geschikt om rugklachten op te lossen en tevens te voorkomen. Ons lichaam verandert, dan is het ook wel zo prettig om op een matras te slapen die zich hieraan aanpast. Doordat wij matrassen aanbieden met 10 achteraf verwisselbare zones die diverse hardheden hebben, kunnen wij ieder lichamelijk deel afzonderlijk de passende en juiste ondersteuning bieden. Door simpelweg te kijken naar welke ondersteuning uw lichaam nodig heeft ontwikkelen wij de matras die perfect matcht bij u.

Zorg voor voldoende nachtrust tegen rugpijn na slapen

Tijdens de nachtrust is het het moment voor uw lichaam om zich te kunnen herstellen. Door in de nachtelijke uurtjes goed te kunnen bijtanken kunt u overbelasting van spieren en gewrichten tegengaan. Wist u dat lage rugpijn regelmatig veroorzaakt wordt door overbelasting? Zorg er daarom voor dat u zeven tot negen uur in de nacht slaapt om de ideale nachtrust te kunnen pakken. slapen

Rugpijn na slapen voorkomen door voldoende beweging te hebben

Wist u dat verschillende soorten rugpijn op te lossen zijn door uw lichaam overdag voldoende beweging te gunnen? Wanneer u last van rugpijn heeft is het namelijk stukken beter om te bewegen dan te blijven liggen. Daarbij is het uiteraard belangrijk dat u niets forceert. Wandelen, yoga en zwemmen zorgen er onder andere voor dat gewrichten en spieren soepel blijven. Door deze sporten te beoefenen kunt u rugpijn dan ook zeker verminderen. Helemaal wanneer u een kantoorbaan heeft en zo’n 40 uur per week achter een bureau zit is het verstandig om te blijven bewegen. Bewegen is een goede afwisseling om ons lijf te ontlasten. Loop tijdens de pauzes gerust een rondje, neem de trap in plaats van de lift of bezoek het toilet op een andere verdieping.

Voorkom rugpijn na slapen door oefeningen te doen

Rugpijn na slapen kunt u onder andere voorkomen door uw rug sterker te maken. Wist u dat u die zelfs heel eenvoudig thuis kunt doen? Doormiddel van het doen van eenvoudige oefeningen versterkt u onder andere uw rugspieren. Uw spieren en gewrichten kunt u gemakkelijk sterker maken en tevens soepel houden door iedere week in ieder geval drie keer uw oefeningen te doen.

Knie optrekken naar borst

Ga op uw rug op de grond liggen en trek in een rustige beweging één knie zo ver mogelijk richting borst. Houd dit een paar tellen vast en strek de knie langzaam weer terug. Verwissel met uw andere been en herhaal dit 10 keer.

Buikspieroefeningen

Er zijn veel manieren van buikspieroefeningen. De bekendste is met opgetrokken knieën op uw rug liggen terwijl u de handen op uw borst of achter het hoofd plaatst. Til langzaam uw schouders van de grond terwijl u uw hoofd recht houdt. Beweeg weer terug en trek niet aan uw nek. Bouw dit langzaam op.

Rugpijn na slapen voorkomen

Het voorkomen van rugpijn na slapen heeft met diverse factoren te maken. Zowel een matras op maat, beweging en oefeningen helpen u van uw klachten afkomen. De beste optie is om deze factoren met elkaar te combineren zodat u ook daadwerkelijk geen rugklachten meer krijgt. Graag helpen onze adviseurs u verder en geven graag vrijblijvend advies. Daarnaast zullen wij er alles aandoen om u een matras naar wens aan te meten.