Recente berichten

Archief

Test 2

Blog

Parkinson slaapproblemen: slaap beter in een maatwerk bed

Parkinson en slaapproblemen gaan voor velen hand in hand. In bepaalde gevallen krijgt men eerst de diagnose Parkinson, waarna er bij verslechtering van de aandoening ineens ook slaapproblemen ontstaan. Anderzijds komt het ook voor dat mensen al langere tijd last hebben van slaapmoeilijkheden, waarna er wordt vastgesteld dat men lijdt aan Parkinson. Het is dan ook een aandoening met een relatief uniek verloop voor elke patiënt. Toch, duidelijk is wel dat Parkinson en slaapproblemen vaak tegelijk voorkomen. Het is dan goed om een bed te kopen dat een goede nachtrust stimuleert. Hiervoor bent u welkom bij Bedder.

Een maatwerk bed bij Parkinson met slaapproblemen

Voor veel mensen geldt dat Parkinson en slaapproblemen samengaan, al geldt dit zeker niet voor iedereen. Zoals gezegd verloopt de aandoening bij iedereen anders. In de basis is het allemaal gelijk, maar gedetailleerd zien we grote verschillen. Heeft u Parkinson met slaapproblemen, dan wilt u natuurlijk zorgen voor een verbetering van de nachtrust. Dit kan door gebruik te maken van een maatwerk bed van Bedder. Dit biedt namelijk belangrijke opties en voordelen:
  • Op maat gemaakt naar uw persoonlijke behoeften
  • Eenvoudig naar behoefte te verstellen (elektrisch)
  • Het bed kan eenvoudig verrijdbaar worden gemaakt
  • Voorzien van een draadloze afstandsbediening
  • Kan worden geleverd in een deelbaar model

Hoeveel mensen met Parkinson hebben slaapproblemen?

We hebben al genoemd dat veel mensen met Parkinson slaapproblemen ervaren, maar hoeveel mensen zijn dit nu werkelijk? Volgens onderzoeken, uitgevoerd onder mensen met Parkinson, ervaart 70 tot 90 procent van ondervraagde personen met Parkinson slaapproblemen. Hierbij gaat het niet altijd om dezelfde soort slaapproblemen. Deze variëren van moeite met in slaap vallen tot moeite met doorslapen, en van overmatige slaperigheid overdag tot onrustig slapen in de nacht. In alle gevallen geldt voor mensen met Parkinson dat de slaapproblemen het dagelijks functioneren sterk negatief beïnvloeden.

De ziekte van Parkinson en de oorzaak van de slaapproblemen

Wereldwijd leven maar liefst 10.000.000 mensen met Parkinson, in Nederland leven er zo’n 50.000 mensen met deze ziekte. De ziekte heeft bij iedereen die aan deze ziekte lijdt andere kenmerken. Dit kan gaan van handen die trillen tot zware depressies. Maar ook slaapproblemen komen geregeld voor bij mensen die Parkinson hebben. Sommige medicijnen kunnen namelijk slaapproblemen geven. Zo worden er medicijnen gegeven tegen het beven, die er voor zorgen dat men overdag juist moe en slaperig wordt. Maar ook doordat u ‘s nachts niet goed slaapt kunt u overdag extra slaperig zijn. Deze problemen houden elkaar dan ook in stand.

REM-slaap-gedragsstoornis en Parkinson

Mensen met Parkinson die last van slaapproblemen hebben kunnen ook de slaapstoornis REM-slaap-gedragsstoornis hebben. Deze slaapstoornis komt veel voor bij Parkinsonpatiënten. Bij deze stoornis zijn de spieren in de nacht niet genoeg ontspannen. Wanneer iemand slaapt bewegen normaliter alleen de ogen tijdens het dromen. Wanneer iemand de REM-slaap-gedragsstoornis heeft is dit niet geval. Iemand met deze stoornis zal tijdens het dromen zijn of haar gehele lichaam bewegen. Hierdoor slaapt deze persoon minder goed en kan nog erg moe zijn bij het ontwaken in de ochtend.

Adviezen die u helpen beter te slapen:

Wanneer u slaapproblemen heeft die voortkomen uit medicijngebruik kunt u dit voorleggen aan uw behandelend arts. Wellicht is er een ander medicijn beschikbaar dat beter bij u past. Daarnaast is het belangrijk om in een stille en donkere kamer te slapen in een bed dat is afgestemd op uw behoeften.

Bedder biedt u een maatwerk bed voor een betere nachtrust

Als Parkinson voor slaapproblemen zorgt, dan is het vooral belangrijk om de factoren om u heen voor de nachtrust zo gunstig mogelijk te maken. Hier helpt Bedder u graag bij. Wij bieden diverse soorten maatwerk bedden, die wij volledig op de behoeften van uw lichaam af kunnen stemmen. Maak eens een afspraak voor een vrijblijvend bezoek aan onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie en advies. Wij bieden u graag het maatwerk bed dat u een zo goed mogelijke nachtrust oplevert.