Recente berichten

Archief

Test 2

Blog

Langer thuis wonen ouderen: het kan met een hoog laag bed

Langer thuis wonen voor ouderen is een wens van velen. Het in huis kunnen blijven wonen biedt dan ook belangrijke voordelen. Toch lijkt het in de praktijk vaak lastig om thuis blijven wonen voor ouderen mogelijk te maken. Eén van de eerste problemen waar men vaak mee te maken krijgt is het feit dat het uit bed komen lastiger wordt. Mensen die slecht ter been zijn of een afnemende gezondheid hebben, merken in de regel het eerst dat zij lastiger zelfstandig uit bed kunnen komen. Dit is vaak een signaal dat iemand niet lang meer thuis kan blijven wonen. Toch is er wel een oplossing om langer thuis wonen voor deze ouderen te realiseren. U kunt namelijk een hoog laag bed aanschaffen bij Bedder.

Langer thuis wonen ouderen: wat zijn de voordelen?

Het thuis blijven wonen voor ouderen biedt diverse belangrijke voordelen. Veel ouderen wonen al erg lang in hun woning, waardoor de woonlasten maandelijks relatief laag liggen. Financieel is het dus vaak voordeliger om langer thuis te wonen. De ouderen kunnen hier vaak prima profiteren van de nodige hulp en ondersteuning, zoals thuiszorg. Bij het leven in een eigen woning kunnen de ouderen hun eigen sociale contacten behouden en voelen zij zich veiliger in hun vertrouwde omgeving, met persoonlijke eigendommen om zich heen. Bij een verhuizing naar een zorgfaciliteit kan het grootste deel van de inboedel niet mee. Het belangrijkste voordeel van langer thuis wonen voor ouderen is natuurlijk wel het behoud van het gevoel van zelfstandigheid.

Met een hoog laag bed kunnen ouderen langer thuis wonen

In veel gevallen is thuis blijven wonen voor ouderen mogelijk wanneer zij goed zelfstandig het bed uit kunnen komen. Dit kan met behulp van een hoog laag bed van Bedder. Wij bieden meerdere oplossingen voor ouderen, waaronder goede seniorenbedden en zorgbedden. Deze bedden worden op maat gemaakt en kunnen onder meer deelbaar en verrijdbaar worden afgeleverd. Daarnaast kunnen wij de bedden voorzien van uitstapverlichting voor extra veiligheid. Uiteraard kunnen de hoog laag bedden elektrisch verstelbaar worden gemaakt, compleet met een draadloze afstandsbediening.

Bedder levert hoogwaardige hoog laag bedden op maat

Met een hoog laag bed, een zorgbed of een seniorenbed op maat kan langer thuis wonen voor ouderen vaak worden gerealiseerd. Dat is natuurlijk een hele uitkomst voor iemand die wenst zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Hieronder vertellen we u wat meer over een zorg- en seniorenbed.

Wat is een zorgbed?

Een zorgbed is een soort bed dat van alle gemakken voorzien is. Het heeft de functies van een ziekenhuisbed, maar heeft een huiselijke uitstraling. Een groot voordeel van deze bedden is dat ze werkelijk over alle functies beschikken dat een ziekenhuisbed ook heeft. Ziekenhuisbedden kunnen confronterend zijn doordat degene die in het bed slaapt geconfronteerd blijft worden met ziekte. Een zorgbed ziet er huiselijk uit en past dan ook in ieder interieur. Het langer thuis wonen kan dan ook erg prettig zijn door het gebruik van een zorgbed

Wat is een seniorenbed?

Een seniorenbed is een soort bed dat speciaal ontwikkeld is voor mensen die niet prettig zelf in en uit bed kunnen stappen. Langer thuis wonen kan ook door een seniorenbed goed mogelijk gemaakt worden. De hoogte van een seniorenbed vergemakkelijkt namelijk het in en uit bed komen. Hierdoor hoeft degene die het bed gebruikt niet te veel inspanning te leveren. De matras ligt hoger dan de bedrand waardoor men niet op de harde rand hoeft te zitten.

Het verschil tussen een zorgbed en een seniorenbed:

Seniorenbedden en zorgbedden zijn beide elektronisch verkrijgbaar. Een seniorenbed is verkrijgbaar in een één als tweepersoons bed terwijl een zorgbed echt als éénpersoons bed beschikbaar is. Een zorgbed zorgt ervoor dat een patiënt de best mogelijke zorg thuis kan ontvangen. Het bed beschikt over de meest comfortabele hoogte, heeft een papegaai, hekjes en is verrijdbaar. Wanneer u op zoek bent naar een bed waarin iemand thuis lang en goed verzorgd kan worden dan is een zorgbed een hele goede optie. Bedder nodigt u uit om op afspraak een bezoek te brengen aan de showroom, om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken om langer thuis wonen mogelijk te maken. Wilt u eerst meer informatie of advies van ons ontvangen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.